Kalau Minum Barli Untuk Sejukkan Badan, Makan Roti Barli Pula Boleh Kuatkan Ketahanan!

Kalau kebiasaannya air barli suam diamalkan untuk menyejukkan badan, mungkin ramai yang kurang tahu bahawa bijirin itu juga baik untuk menguatkan imunisasi kita.

Tergolong sebagai superfood, barli kaya dengan serat antioksidan seperti tokotrienol dan beta-glukan yang boleh mengurangkan kolesterol.

Jika diamalkan selalu, bijirin ini mampu membantu untuk:

  • Mengukuhkan sistem imun badan
  • Membantu dalam pengurusan berat badan
  • Melancarkan sistem penghadaman
  • Membantu kesihatan usus
  • Merendahkan kolesterol
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Melindungi daripada penyakit diabetes

 

BARLI DALAM ROTI

Roti yang diperbuat daripada barli mempunyai sejarah purba di Timur Tengah, di mana ia dianggap sebagai makanan ruji.

Pada masa ini, pengambilan roti juga semakin meningkat sejak PKP bermula. Banyak menu sihat yang boleh diolah daripada roti bagi mengekalkan kesihatan kita.

Pemilihan roti barli antara idea diet yang hebat untuk wanita bijak. Nona tertarik dengan roti multigrain artisan pertama Massimo yang lembut dan padat dengan bijirin rangup yang enak.

 

Roti sandwic ini dihasilkan oleh The Italian Baker Sdn Bhd dengan menggabungkan tradisi penghasilan roti Massimo bersama rasa barli yang unik serta khasiatnya yang terkenal.

Jadi untuk mak ayah yang ketandusan idea menyediakan makanan sihat untuk keluarga yang ‘membesar’ di rumah tu, cubalah bagi roti sandwic ni. Dapat juga memupuk tabiat pemakanan sihat dan menepati cita rasa mereka.

Selamat menjamu selera!

IKLAN
Share